SEN EVİNİN KİMİ’SİN?

SEN EVİNİN KİMİ’SİN?

SEN EVİNİN KİMİ’SİN?

Hava durumunun bir önemi yoktur eğer fikirler karanlıksa... Başınıza gelen her şey sizde bir iz bırakır. İzlerden muhteşem bir tablo da çıkar ortaya, karalanmış bir sayfa da... Sizi büyüten şey ile büyüttüğünüz şeyi karıştırmayın.

Evinize aldığınız, kapınızı açtığınız insanlara dikkat edin mesela. Kimlerin gelip gittiğinin farkında olun. Misafirlik güzeldir, ama misafir aynı zamanda “yolcu” olandır. Yani misafir hem yolcudur, hem de yolculuk esnasında bir yerde konaklayacak olan kişinin adıdır. Bu yüzden gelen misafire nerede oturacağını gösterirseniz, sizin yerinize kimse oturamaz. Size “çat kapı” gelen sıkıntılar da, üzüntüler de böyledir. Bir sıkıntı yaşadığınızda onu öyle bir yere koymalısınız ki, misafirliğini ve gideceğini bilmeli... Şayet misafiri ev sahibi yaparsanız, bir gün size kendi evinizde yer kalmaz.

Bizim evimiz ruhaniyetimizdir; Allah'tan gelen her şey baş göz üstüne... Onu ağırlarız, getirdiği mesajı alırız ve vakti gelince uğurlarız. Uğurlamasını bildiğimiz her şey gitmeye mahkumdur.

Yolluyorum ama gitmiyor” dediğiniz ne kadar çok şey var değil mi? Bir evin kedisi size gidin dese, gider misiniz? Kendi bedeniniz ve ruhunuzda evin kedisi gibi davranmayı bırakın. 
Sahi, evin kedisi kimdir? Evin kedisi, her şeyden haberi olan ama haberi yokmuş gibi davranandır. Tüketen ama üretmeye gelince mayışandır. Sevgi, ilgi ve şefkat isteyen fakat işine gelmeyince tırnakları hazırda bekleyendir. Sorumluluk almadığı halde düzensizlikten rahatsız olandır. Evdeki herkesi, kendi rahatını bozmakla suçlayandır.
Sadece istediği olduğu zaman uyumlu olandır. İçerdeki karanlıktan ve aydınlıktan şikâyet edendir. Siz, bedeninizin ve ruhunuzun ev sahibi olun. 

Peki ev sahibi kimdir, biliyor musunuz? 

Ev sahibi, evinin her noktasını ezbere bilendir. Evini ve evin içindeki her şeyi tanıyan ve sevendir. Ev sahibi, evine sahip çıkandır; ışıkları açan ve kapatandır. Kırılan vazodan saksı yapandır, evi yeşertendir. Evi ve içindekileri idare eden, kimin neye ihtiyacı olduğunu bilendir.Neyin lazım, neyin gereksiz olduğunu ayrıt edendir. Kapıyı istediğine açan ve istemediğine kapatandır.

Ev sahibi, misafirini kendine yakışır şekilde ağırlayan ve yolculayandır. Her gelenin ve gidenin onu daha iyi bir ev sahibi yaptığını bilendir. Ruhunuza ve bedeninize iyi bir ev sahibi gibi davranırsanız sizin kapıyı gösterdiğiniz, papucunu bile bırakmayacaktır. 

Şimdi kendine sor...
Sen evinin kimisin? 

Zeynep Işık Büyükbay

Etiketler: Bütüncül Şifa, Blog, İlim
Ocak 22, 2022
Listeye dön