Blog Başlık

  • Temmuz 21, 2022

    Hepimiz hayatımızda küçük ya da büyük bazı meselelerle uğraşmaktayız. Bazılarımızın kafasında bir sürü sorusu, bazılarımızın ise kendine göre sorunları var. Öncelikle şunu bilmek gerekir:

    Sorun nedir? Sorun dendiği zaman aklınıza ne geliyor? Bir çok şeye sorun gözüyle bakıyorsunuz belki ama sorunun tanımını yapabiliyor musunuz? Ne olunca “sorun” oluyor, hiç düşündünüz mü?

    Bütüncül Şifa, soru, sorun, imtihan, sınav, kanun-i ilahi
  • Haziran 02, 2022

    Tesbih çekiyor musunuz? Elinize tesbih aldığınızda neler düşünüyorsunuz? 
    Tesbihin önemini ve tesbih etmenin neler ihtiva ettiğini biliyor musunuz? Bu hafta bu konunun üzerinde durmak istedim. 

    Bütüncül Şifa, tesbih, zikir, âlem, döngü, niyet
  • Mayıs 19, 2022

    İnsanoğlu çoğunlukla hangi yolu seçmesi gerektiği düşünür. Halbuki insan, zaten bir yoldadır. Hangi yolu seçerse seçsin, var olduğu yoldan ona göre dönmesi gerekir.
    Zihin, bazı konuları soyut düşünür ve insan, düşündüğü gibi bir değişikliğin olmasını bekler.

    Bütüncül Şifa, dönüş, yolculuk, yol
  • Nisan 20, 2022

    Genel olarak bakıldığında niyet; kişilerin amellerini, kalbî hissiyatlarını ve düşüncelerini etkileyen, bilinçli ya da bilinçsiz olarak insanların hayatlarında iz bırakan, hissedilen ve kişilerin yaşantılarını anlamlandıran bir kavramdır.

    Bütüncül Şifa, niyet, oruç, Ramazan
  • Mart 20, 2022

    Hırs size neler yaptırabilir, hiç düşündünüz mü? İnsanlar hırsları uğruna neler yaşıyorlar dikkat ettiniz mi? Hırs ne demektir sizce? İnsan neden hırs sahibi olur? 
    Tüm bu soruların yanıtlarını gelin birlikte bulmaya çalışalım bu satırlarda... 

    Bütüncül Şifa, İlim, Hırs, Hırsız, Hayat
  • Mart 05, 2022

    Evlilik dediğimiz müessese, kesilmemiş karpuz gibidir. İstediğiniz kadar elinizle vurun, koklayın, inceleyin, tartın... İyi olup olmadığını anlayamazsınız. Bıçağı karpuza vurduğunuz zaman karşınıza çıkan, nasibinizdir. 

    Bütüncül Şifa, İlim, evlilik, boşanma, hatıra, çocuk, hakikat
  • Mart 01, 2022

    Her şeyi, bir bir, tek tek geçirelim gözlerimizin önünden... Neler yaptık insanoğlu olarak, kimlere, nelere hangi zararları verdik? Neleri görmezden geldik, nelerin farkına varamadık?
    Çocuklar, kadınlar,yaşlılar, yoksullar, muhacirler....

    Bütüncül Şifa, İlim, dünya, insan, doğa, toprak, su, savaş
  • Şubat 18, 2022

    Kuantuma göre insan vücudu, bilinenin aksine bütün bir parça halinde değildir. Yani bedenimiz kas, et, kemik ve kan bütününden ziyade titreşen ve kendi frekanslari ile bir arada bulunan zerreciklerdir

    Bütüncül Şifa, İlim, İman, Maya, Zerre, Hamur
  • Şubat 12, 2022

    Yeryüzündeki tüm güzellikleri görmemizi sağlayan gözlerimizin, bugünkü teknolojiden çok daha ileride olduğunu biliyor muydunuz? Ya da gözlerimizdeki kadrajın ne kadar netlikte olduğunu?

    Bütüncül Şifa, İlim, İman, Göz, Kulak, Akıl.
  • Şubat 04, 2022

    Kur’ân-ı Kerim, kâinatta var olan düzeni, göklerin ve yerin Hak ile yaratıldığını, yaratılanların boşuna yaratılmadığını beyan eder. Âyetler, Allah’ın yarattıklarında bir amaç ve hikmetin var olduğunu ortaya koyar. Yaratılan her şey, kendisi için takdir edilmiş olan amaç ve hikmetle birlikte bir anlam ifade eder. Ve biz insanoğlunun da dikkat etmesini ister: 

    zeynep buyukbay